Karmelizowany krem jajeczny z malinami

Karmelizowany krem jajeczny z malinami
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 9)
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 10 żółtek
  • 100 ml cukru
  • 400 ml śmietanki kremówki
  • 100 ml mleka
  • 500 g świeżych malin
  • cukier do posypania wierzchu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać w rondelku żółtka, 100 ml cukru, śmietankę i mleko. Delikatnie podgrzewać, cały czas roztrzepując, aż powstanie kremowa masa. Jej temperatura nie powinna przekroczyć 80 stopni Celsjusza.

Maliny wyłożyć do miski lub na głęboki półmisek, polać ciepłym kremem. Posypać cukrem, skarmelizować wierzch, używając palnika ręcznego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA