Karmelizowany krem jajeczny z malinami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 9)
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 10 żółtek
- 100 ml cukru
- 400 ml śmietanki kremówki
- 100 ml mleka
- 500 g świeżych malin
- cukier do posypania wierzchu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać w rondelku żółtka, 100 ml cukru, śmietankę i mleko. Delikatnie podgrzewać, cały czas roztrzepując, aż powstanie kremowa masa. Jej temperatura nie powinna przekroczyć 80 stopni Celsjusza.
Maliny wyłożyć do miski lub na głęboki półmisek, polać ciepłym kremem. Posypać cukrem, skarmelizować wierzch, używając palnika ręcznego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W