Sałatka z ziemniaków, krewetek i awokado
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
Składniki:
- 250 g krewetek koktajlowych
- 250 g młodych małych ziemniaków ugotowanych
- pół ogórka wydrążonego i pokrojonego w pół talarki
- 1 awokado pokrojone
- 1 dymka drobno posiekana
- 4 młode marchewki pokrojone wzdłuż na cztery
- liście sałaty rzymskiej
- 2 łodygi selera naciowego drobno posiekane
- Dressing:
- 4 fileciki anchois
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku drobno posiekany
- 1 łyżeczka kaparów
- sok z połówki cytryny
- kilka gałązek świeżego tymianku
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dressing: rozgrzej oliwę na patelni. Podsmaż czosnek i anchois na wolnym ogniu, aż anchois się rozpadną. Dodaj kapary, tymianek, dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj przez chwilę. Na koniec dodaj sok z cytryny.
Wlej zawartość patelni do słoika i energicznie potrząśnij, aby połączyć wszystkie
składniki. Odstaw.
Wymieszaj w misce wszystkie składniki sałatki i delikatnie połącz z dressingiem.
Serwuj od razu.
Wlej zawartość patelni do słoika i energicznie potrząśnij, aby połączyć wszystkie
składniki. Odstaw.
Wymieszaj w misce wszystkie składniki sałatki i delikatnie połącz z dressingiem.
Serwuj od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W