Grillowany kurczak z tropikalną marynatą i salsą

Grillowany kurczak z tropikalną marynatą i salsą
Oceń przepis:
62 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grilla, Dania z kurczaka
Ilość osób:
2

Składniki:

Marynata:
  • 1 kawałek startego imbiru
  • 3 starte ząbki czosnku
  • pół posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 posiekane chili
  • sok z 2 limetek
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka mirinu
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • posiekany pęczek kolendry
Sałatka:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kurczaka rozciąć i rozpłaszczyć. Przyprawić solą i pieprzem.
Wymieszać składniki marynaty i natrzeć kurczaka. Odstawić, żeby przeszedł przyprawami.
Grillować kurczaka na średnio rozgrzanym grillu odwracając co jakiś czas.
Składniki sałatki wymieszać i doprawić do smaku. Podawać z kurczakiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA