Grillowany kurczak z tropikalną marynatą i salsą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z grilla, Dania z kurczaka
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 cały kurczak
- sól i pieprz
Marynata:
- 1 kawałek startego imbiru
- 3 starte ząbki czosnku
- pół posiekanej czerwonej cebuli
- 1 posiekane chili
- sok z 2 limetek
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka mirinu
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- posiekany pęczek kolendry
Sałatka:
- 1 pokrojone mango
- 1 pokrojona dymka
- natka kolendry
- 1 pokrojona czerwona papryka
- posiekany szczypiorek
- sól
- oliwa
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kurczaka rozciąć i rozpłaszczyć. Przyprawić solą i pieprzem.
Wymieszać składniki marynaty i natrzeć kurczaka. Odstawić, żeby przeszedł przyprawami.
Grillować kurczaka na średnio rozgrzanym grillu odwracając co jakiś czas.
Składniki sałatki wymieszać i doprawić do smaku. Podawać z kurczakiem.
Wymieszać składniki marynaty i natrzeć kurczaka. Odstawić, żeby przeszedł przyprawami.
Grillować kurczaka na średnio rozgrzanym grillu odwracając co jakiś czas.
Składniki sałatki wymieszać i doprawić do smaku. Podawać z kurczakiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z kurczaka
Dania z grilla
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W