Wołowina z woka na ostro
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 500 g polędwicy wołowej
- 4 młode marchewki
- czerwona cebula
- seler naciowy
- papryczka chilli
- ogórek kiszony
- 3-4 marynowane opieńki
- Słodko -kwaśna surówka z białej kapusty i marchewki:
- 4 marchewki
- pół główki młodej białej kapusty
- sól
- 1-2 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki octu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wołowinę pokrój na małe paski, a marchewki w talarki. Cebulę i seler w piórka, ogórka kiszonego w małą kostkę. Papryczkę chilli drobno posiekaj.
Na bardzo rozgrzanej patelni przesmaż mięso. Następnie dodaj cebulę, marchewkę, seler naciowy, chilli. Mięso dopraw czarnym pieprzem.
Na koniec smażenia dodaj ogórka kiszonego i kilka opieńków marynowanych. Danie dopraw solą i świeżym lubczykiem.
Przygotuj ekspresową surówkę z białej kapusty. Marchewkę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Kapustę drobno posiekaj. Do miski wlej bardzo zimną wodę. Dodaj cukier puder, ocet i sól. Warzywa włóż do zalewy i zostaw na kilka minut.
Szybko, zdrowo i pysznie. Smacznego!
Na bardzo rozgrzanej patelni przesmaż mięso. Następnie dodaj cebulę, marchewkę, seler naciowy, chilli. Mięso dopraw czarnym pieprzem.
Na koniec smażenia dodaj ogórka kiszonego i kilka opieńków marynowanych. Danie dopraw solą i świeżym lubczykiem.
Przygotuj ekspresową surówkę z białej kapusty. Marchewkę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Kapustę drobno posiekaj. Do miski wlej bardzo zimną wodę. Dodaj cukier puder, ocet i sól. Warzywa włóż do zalewy i zostaw na kilka minut.
Szybko, zdrowo i pysznie. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W