Wołowina z woka na ostro

Wołowina z woka na ostro
Oceń przepis:
54 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 500 g polędwicy wołowej
  • 4 młode marchewki
  • czerwona cebula
  • seler naciowy
  • papryczka chilli
  • ogórek kiszony
  • 3-4 marynowane opieńki
  • Słodko -kwaśna surówka z białej kapusty i marchewki:
  • 4 marchewki
  • pół główki młodej białej kapusty
  • sól
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki octu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wołowinę pokrój na małe paski, a marchewki w talarki. Cebulę i seler w piórka, ogórka kiszonego w małą kostkę. Papryczkę chilli drobno posiekaj.
Na bardzo rozgrzanej patelni przesmaż mięso. Następnie dodaj cebulę, marchewkę, seler naciowy, chilli. Mięso dopraw czarnym pieprzem.
Na koniec smażenia dodaj ogórka kiszonego i kilka opieńków marynowanych. Danie dopraw solą i świeżym lubczykiem.
Przygotuj ekspresową surówkę z białej kapusty. Marchewkę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Kapustę drobno posiekaj. Do miski wlej bardzo zimną wodę. Dodaj cukier puder, ocet i sól. Warzywa włóż do zalewy i zostaw na kilka minut.
Szybko, zdrowo i pysznie. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA