Wołowina z sosem z grzybów i pomidorów
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 150 g rostbefu lub polędwicy wołowej pokrojonej w paski
- 2 ząbki czosnku
- garść pokrojonych grzybów leśnych
Sos
- garść pomidorów koktajlowych
- 4 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 szklanka czerwonego wina
- rozmaryn, tymianek, listek laurowy
- sól, pieprz, sos sojowy
- posiekana natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso mocno obsypać pieprzem i mąką, obsmażyć krótko na gorącej oliwie. Zdjąć i trzymać w cieple. Na patelnię wrzucić grzyby, listek laurowy, tymianek, rozmaryn i czosnek, podsmażyć. Zalać czerwonym winem. Gotować, aż wino znacząco odparuje. Dodać małe pomidory. Dodać przecier pomidorowy, ewentualnie więcej wina lub trochę wody. Uzupełnić przyprawy, dodać natkę pietruszki. Połączyć mięso z sosem. Podawać jako samodzielne danie lub sos do makaronu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W