Fakes (grecka zupa z soczewicy)

Fakes (grecka zupa z soczewicy)
Oceń przepis:
195 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do bulionu wlać wodę, zagotować. Dodać soczewicę i warzywa. Po 30 minutach gotowania dodać pomidory, czosnek, natkę pietruszki, liście laurowe i pieprz. Gotować, aż soczewica będzie miękka. Wlać oliwę i wsypać oregano. Dosolić do smaku. Gotować jeszcze przez kilka minut, na koniec wlać ocet.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA