Szczawiowa

Szczawiowa
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do wcześniej przygotowanego wywaru z warzyw dolać około 200 ml szczawiu ze słoika. Gotować 10 minut. Do osobnej miseczki odlać łyżkę wazową zupy i dodać do niej odrobinę śmietany. Dokładnie wymieszać i przelać z powrotem do garnka. W ten sposób śmietana na pewno się nie zważy. Popieprzyć do smaku. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami pokrojonymi w ćwiartki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA