Kalmary w zielonym sosie
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 1 oczyszczony
- duży kalmar
- mąka do panierowania
- pieprz
- olej do smażenia
Sos
- pęczek bazylii
- pęczek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- 1/2 szklanki oliwy
- sól, pieprz, cukier, cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki sosu zmiksować, powinien powstać gęsty zielony sos. Kalmara pokroić w cieniutkie paseczki. Posypać pieprzem i obtoczyć w mące. Smażyć bardzo krótko na gorącym oleju. Osączyć na papierze i wymieszać z sosem. Gorące kalmary podawać na podsmażonych plastrach ziemniaków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W