Wegetariańska zupa gulaszowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g mieszanki groszku i marchewki
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 1 l bulionu warzywnego
- makaron świderki
- 2 ziemniaki
- 1 czerwona cebula
- 1 brokuł
- 150 g parmezanu
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 liść laurowy
- 1 łyżeczka mielonej, ostrej papryki
- kilka ziaren ziela angielskiego
- garść świeżej rukoli
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obierz cebulę, ziemniaki i pokrój w kostkę. Podgrzej dno garnka, wlej olej i podsmaż na nim cebulę. Kiedy się zeszkli, dodaj do niej ostrą mieloną paprykę. Nie zostawiaj jej zbyt długo na rozgrzanym oleju, ponieważ stanie się gorzka. Dodaj ziemniaki. Wszystko wymieszaj i dołóż marchewkę z groszkiem. Ponownie zamieszaj i całość zalej bulionem warzywnym. Do zupy dodaj krojone pomidory. Aby wzmocnić jej smak, dopraw ją liściem laurowym i ziarnami ziela angielskiego. Całość zagotuj. Dodaj makaron świderek i gotuj ok. 8 minut, aż makaron będzie al dente. W tym czasie dodaj różyczki brokułu, a następnie sól i pieprz do smaku. Podawaj ze świeżą rukolą i startym parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W