Bulion z wodorostami
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
Składniki:
- zielona część liścia kapusty pekińskiej
- 1 marchewka
- 1 cienki plaster selera
- 4 małe pieczarki
- garść wodorostów Arame
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżeczka oliwy truflowej
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka soli
- 1 litr wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do gotującej się wody wrzucamy marchewkę i seler pokrojone w cienkie paseczki, pieczarkę pokrojoną w ćwiartki i pokrojoną zieloną część liścia kapusty pekińskiej. Po 10 minutach dosypujemy soli i gotujemy jeszcze 10 minut, dorzucamy wodorosty, chwilę mieszamy, zdejmujemy z palnika. Dolewamy sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy i oliwę truflową. Jeżeli ktoś lubi bardziej pikantne potrawy może dodać chili i soli w ilości według uznania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W