Bulgogi
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koreańska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 200 g mięsa wołowego (najlepiej polędwicy, ale może być ligawa udziec albo rostbef)
- 2 średnie cebule
- 2 średnie marchewki
- 4 pieczarki
- 300 ml coca-coli
- 50 ml sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżka cukru
- szczypiorek
- sezam do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Bardzo dokładnie szarpać mięso nożem. Pokroić w plastry cebule, marchewki, pieczarki i dodać do mięsa. Wszystko zalać coca-colą i sosem sojowym, dodać olej sezamowy, cukier. Należy zostawić w lodówce na 2 godziny. Następnie gotować na patelni. Kiedy cola-cola się poważnie zredukuje dodać pocięty w plasterki czosnek. Odparować aż Bulgogi będą wilgotne, ale nie mokre. Na dnie patelni powinno być tylko trochę tłuszczu i ewentualnie śladowe ilości coca-coli. Potrawę udekorować drobno posiekanym szczypiorkiem i sezamem. Podawać z białym ryżem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W