Sujeonggwa – napój cynamonowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nie tylko kimchi (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koreańska
Składniki:
- 40 g cynamonu w proszku
- 80 g brązowego cukru
- 25-30 g korzenia imbiru
- kilka obranych orzeszków ziemnych
- ok. 2 l wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Imbir kroimy w plasterki, wkładamy do garnuszka. Zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy cynamon i dwie łyżeczki cukru. Zagotowujemy, dolewamy resztę wody i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy resztę cukru. Przed podaniem wyjmujemy imbir i studzimy napój. Nalewamy do filiżanek lub czarek i posypujemy posiekanymi orzechami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W