Sujeonggwa – napój cynamonowy

Sujeonggwa – napój cynamonowy
Oceń przepis:
ocen Średnia ocena: 0
Seria kulinarna:
Nie tylko kimchi (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia koreańska

Składniki:

  • 40 g cynamonu w proszku
  • 80 g brązowego cukru
  • 25-30 g korzenia imbiru
  • kilka obranych orzeszków ziemnych
  • ok. 2 l wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Imbir kroimy w plasterki, wkładamy do garnuszka. Zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy cynamon i dwie łyżeczki cukru. Zagotowujemy, dolewamy resztę wody i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy resztę cukru. Przed podaniem wyjmujemy imbir i studzimy napój. Nalewamy do filiżanek lub czarek i posypujemy posiekanymi orzechami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA