Kebaby z jagnięciny
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 12)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 600 g mielonej jagnięciny
- 100 ml posiekanej natki pietruszki
- 50 ml posiekanego tymianku
- sok i skórka otarta z połówki cytryny
- 1 łyżka oleju extra vergine
Ostry sos jogurtowy
- 200 ml gęstego jogurtu
- 50 ml pasty sambal oelek
- sok z połówki cytryny
- 2 łyżki posiekanych liści świeżej mięty
Do podania
- 8 miękkich placków chlebowych
- 100 g roszponki
- 200 g kapusty kiszonej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jagnięcinę wymieszać z natką, sokiem i skórką z cytryny oraz oliwą, doprawić solą i pieprzem. Uformować podłużne kotleciki, nawlec na patyczki i piec pod grillem w piekarniku przez 6-7 minut.
Składniki sosu jogurtowego wymieszać w miseczce.
Kotleciki podawać w plackach chlebowych, z sosem jogurtowym, roszponką i kapustą kiszoną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z jagnięciny i baraniny
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W