Kebaby z jagnięciny

Kebaby z jagnięciny
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.10
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 12)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Ostry sos jogurtowy
Do podania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jagnięcinę wymieszać z natką, sokiem i skórką z cytryny oraz oliwą, doprawić solą i pieprzem. Uformować podłużne kotleciki, nawlec na patyczki i piec pod grillem w piekarniku przez 6-7 minut.
Składniki sosu jogurtowego wymieszać w miseczce.
Kotleciki podawać w plackach chlebowych, z sosem jogurtowym, roszponką i kapustą kiszoną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA