Grillowane cykorie z salsą serową i chipsami z boczku
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania z grilla
Składniki:
- 5 - 6 sporych cykorii
- łyżka masła
- 2 łyżki cukru
- pieprz świeżo mielony
- kolendra
- oliwa z awokado
- 3 serki topione
- pół szklanki mleka
- można dać więcej zależy od serka
- 3 dag startego sera cheddar
- odrobina posiekanej kolendry
- 10 plastrów wędzonego boczku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W garze zagotuj wodę, dodaj masło i cukier, po czym na chwilę wrzuć cykorie. Ugotowane cykorie grilluj. Do rondelka wlej mleko i dorzuć serki topione oraz cheddar. Jak już ser się rozpuści dodaj kolendrę. Chipsy z boczku rób w piecu przykryte drugą blachą, aby się nie wyginały.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W