Grillowane cykorie z salsą serową i chipsami z boczku

Grillowane cykorie z salsą serową
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania z grilla

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W garze zagotuj wodę, dodaj masło i cukier, po czym na chwilę wrzuć cykorie. Ugotowane cykorie grilluj. Do rondelka wlej mleko i dorzuć serki topione oraz cheddar. Jak już ser się rozpuści dodaj kolendrę. Chipsy z boczku rób w piecu przykryte drugą blachą, aby się nie wyginały.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA