Carpaccio
Oceń przepis:
Przygotował:
Jan i Jakub Kuroniowie
- Seria kulinarna:
- Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 300 g świeżej polędwicy wołowej mrożonej przez 20-30 minut
- 60 g świeżo przygotowanego majonezu
- 3 łyżki stołowe pełnotłustego mleka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka sosu Worcester
- 30 g oliwy
- sól
- biały i świeżo zmielony czarny pieprz
- rukola
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Polędwicę zawijamy w folię i wkładamy na około pół godziny do zamrażalnika. Ucieramy majonez z mlekiem, sokiem z cytryny i sosem Worcester na gęsty krem. Doprawiamy solą i białym pieprzem. Sos wstawiamy na 15 minut do lodówki. Polędwicę kroimy na bardzo cienkie plastry. Talerz smarujemy oliwą. Układamy obok siebie cienkie plastry wołowiny. Posypujemy je świeżo zmielonym czarnym pieprzem i polewamy schłodzonym sosem majonezowym. Dekorujemy rukolą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W