Pimientos de Padron
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC gotowania - kuchnia hiszpańska (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania wegańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 400-500 g papryczek Padron
- sól w płatkach lub zwykła
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużej patelni rozgrzewamy oliwę, powinno jej być dość sporo, na ok. 1 cm wysokości. Do gorącej wrzucamy umyte i osuszone papryczki. Smażmy co jakiś czas odwracając do czasu, aż będą mocno przysmażone z czarną gdzieniegdzie przypieczoną skórką. Odsączamy je na ręczniku papierowym, posypujemy solą i serwujemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W