Tarta razowa ze szpinakiem

Tarta razowa ze szpinakiem
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Tarty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mąkę wysypujemy na stolnicę, robimy dołek, do którego wbijamy jajo. Solimy, mąkę obsypujemy proszkiem do pieczenia i na rantach układamy kawałki zimnego masła. Całość zarabiamy nożem tworząc kruszonkę, którą szybko zagniatamy w kulę. Całość owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 1 godzinę. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy, dodajemy czosnek, gałkę, sól i pieprz. Mieszamy z pokrojonymi pomidorami, oliwkami. Robimy zalewę jajeczną: jaja łączymy ze śmietaną, przyprawiamy, dodajemy starty ser, do szpinaku dodajemy pokrojoną fetę i rozkładamy na cieście. Pieczemy ok. 45 min w temp 180 st.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA