Krem z koziego sera i bitej śmietany podawany w ptysiach

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 100 g koziego twarogu
- 200 g bitej śmietany
- 2 łyżki słodkiego sosu chilli
- ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- sól
- czerwony pieprz
- gotowe ptysie
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Wymieszać ser z sosem chilli i czosnkiem. Połączyć z bitą śmietaną. Posolić do smaku. Podawać w ptysiach oprószone czerwonym pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W