Smażony ser z sosem tatarskim
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia czeska
Składniki:
Składniki:
- smażony ser:
- 4 prostokątne plastry o grubości 1,5 cm sera żółtego typu Edam
- 1 szklanka mąki na talerzu
- 2 jajka roztrzepane w głębokim talerzu
- 1 szklanka bułki tartej na talerzu
- sos tatarski:
- 1 średni słoik majonezu (lub 1 szklanka domowego majonezu)
- 2 ogórki kiszone pokrojone w kosteczki
- ½ żółtej cebuli drobno posiekanej
- 2 łyżki gęstej i kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka tartej skórki z cytryny
- 1 łyżka octu z białego wina
- 1 łyżka musztardy
- szczypta białego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ser obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Podsmażyć na patelni w oleju z obu stron, aż się zrumienią. Wyciągnąć z patelni i odcedzić na ręczniku papierowym.
Połączyć wszystkie składniki do sosu tatarskiego i dobrze wymieszać, doprawić według uznania.
Ser serwować z sosem. Koniecznie do tego wypić kufel czeskiego piwa!
Połączyć wszystkie składniki do sosu tatarskiego i dobrze wymieszać, doprawić według uznania.
Ser serwować z sosem. Koniecznie do tego wypić kufel czeskiego piwa!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W