Gazpacho
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 pomidory
- 1 zielony ogórek
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 3 ząbki czosnku
- 5 łyżek tartej bułki
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki czerwonego octu winnego
- 150 ml wody
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie pokrój w ćwiartki. Z jednego pomidora usuń gniazda nasienne, pokrój go w drobną kosteczkę i odłóż do dekoracji. Paprykę czerwoną i żółtą pokrój tak samo w kostkę. Część papryki dodaj do pomidorów, a część odłóż do dekoracji. Do warzyw dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek oraz ogórek obrany i pokrojony również w kostkę. Około jedną łyżeczkę odłóż do dekoracji. Całość dopraw solą, pieprzem oraz oliwą i octem. Do wszystkiego dodaj 150 ml wody i bułkę tartą. Całość zmiksuj. Zupę podawaj w szklankach a na sam koniec posypuj odłożonymi, pokrojonymi w kostkę warzywami. Odstaw na godzinę do lodówki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Kuchnia hiszpańska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W