Gazpacho

Gazpacho
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie pokrój w ćwiartki. Z jednego pomidora usuń gniazda nasienne, pokrój go w drobną kosteczkę i odłóż do dekoracji. Paprykę czerwoną i żółtą pokrój tak samo w kostkę. Część papryki dodaj do pomidorów, a część odłóż do dekoracji. Do warzyw dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek oraz ogórek obrany i pokrojony również w kostkę. Około jedną łyżeczkę odłóż do dekoracji. Całość dopraw solą, pieprzem oraz oliwą i octem. Do wszystkiego dodaj 150 ml wody i bułkę tartą. Całość zmiksuj. Zupę podawaj w szklankach a na sam koniec posypuj odłożonymi, pokrojonymi w kostkę warzywami. Odstaw na godzinę do lodówki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA