Zupa brokułowa z orzechami brazylijskimi

Zupa brokułowa z orzechami brazylijskimi
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 300 g orzechów brazylijskich
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 6 łyżek jogurtu
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 3 ząbki czosnku
  • tymianek
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzuć do garnka różyczki brokuła i zalej je bulionem drobiowym. Obierz i pokrój drobno marchewkę, po czym dodaj ją do gotującej się zupy. Dopraw jeszcze świeżym tymiankiem. Następnie dodaj do gotujących się warzyw czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Posiekaj grubo orzechy brazylijskie. Zupę dopraw solą, pieprzem i całość zmiksuj. Podawaj z jogurtem i posiekanymi orzechami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA