Zupa brokułowa z orzechami brazylijskimi
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 brokuł
- 300 g orzechów brazylijskich
- 1,5 l bulionu drobiowego
- 6 łyżek jogurtu
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 3 ząbki czosnku
- tymianek
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzuć do garnka różyczki brokuła i zalej je bulionem drobiowym. Obierz i pokrój drobno marchewkę, po czym dodaj ją do gotującej się zupy. Dopraw jeszcze świeżym tymiankiem. Następnie dodaj do gotujących się warzyw czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Posiekaj grubo orzechy brazylijskie. Zupę dopraw solą, pieprzem i całość zmiksuj. Podawaj z jogurtem i posiekanymi orzechami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W