Pappa al pomodoro
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 3 puszki pomidorów bez skórki
- 1 l rosołu drobiowego
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- 250 g czerstwego białego chleba bez skórki
- listki bazylii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obierz cebulę i czosnek. Pokrój je. Połowę oliwy rozgrzej w garnku i duś na niej czosnek i cebulę aż do zeszklenia. Dodaj pokrojone pomidory i duś ok. 5 minut. Dolej bulion. Gotuj 30 minut. Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni i zrumień na niej pokrojony w kostkę chleb. Posiekaj listki bazylii. Napełnij zupą talerze, posyp grzankami i bazylią. Serwuj natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W