Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro
Oceń przepis:
41 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 puszki pomidorów bez skórki
  • 1 l rosołu drobiowego
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 250 g czerstwego białego chleba bez skórki
  • listki bazylii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz cebulę i czosnek. Pokrój je. Połowę oliwy rozgrzej w garnku i duś na niej czosnek i cebulę aż do zeszklenia. Dodaj pokrojone pomidory i duś ok. 5 minut. Dolej bulion. Gotuj 30 minut. Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni i zrumień na niej pokrojony w kostkę chleb. Posiekaj listki bazylii. Napełnij zupą talerze, posyp grzankami i bazylią. Serwuj natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA