Marchewkowe babeczki pod pierzynką

Marchewkowe babeczki
Oceń przepis:
49 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci, Babki i babeczki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do miski wbij jajka, dodaj olej i syrop i zmiksuj. Dodaj cynamon oraz proszek do pieczenia i zmiksuj ponownie.
Marchew umyj i obierz, a następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Orzechy włoskie posiekaj.
Dodaj do ciasta obie mąki, startą marchew i posiekane orzechy. Wymieszaj całość.
Przełóż masę do foremek wypełnionych papilotkami, wstaw do piekarnika nagrzanego do 170ºC i piecz do suchego patyczka (u mnie około 20-25 minut).
W międzyczasie przygotuj krem: wlej do rondelka mleko kokosowe, dodaj syrop i agar agar. Zagotuj nieustannie mieszając.
Krem przestudź. Kiedy zacznie tężeć, posmaruj nim wierzch upieczonych babeczek i posyp wiórkami. Udekoruj każdą babeczkę owocem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA