Stek z warzywami
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 300 g polędwicy wołowej
- sól morska i grubo mielony czarny pieprz
- aïoli
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 200°C. Ziemniaki, bataty i pasternak rozłożyć do osobnych naczyń. Polać roztopionym masłem. Posypać parmezanem, tymiankiem, solą i pieprzem. Starannie wymieszać zawartość. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Z warzyw uformować po dwa płaskie stosy. Zapiekać w piekarniku 20-25 minut na złoty kolor. W tym czasie przyrządzić wołowinę. Oprószyć obficie solą i pieprzem. Patelnię rozgrzać na dużym ogniu. Zrumienić wołowinę po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć na blachę do pieczenia. Piec 4 minuty na stek krwisty, 7-8 minut na średnio wysmażony. Przekroić mięso na pół. Obłożyć pieczonymi warzywami. Podawać z aïoli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W