Flamenquin z ziemniakami grillowanymi i pikantna salsa z pomidorów i czerwonej cebuli

Flamenquin z ziemniakami grillowanymi i pikantna salsa z pomidorów i czerwonej cebuli
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Przygotuj salsę – wymieszaj pomidory, cebulę, ostra papryczkę chilli, ocet, oliwę z oliwek i dopraw solą.
Przygotuj flamenquin – pokrój wzdłuż polędwiczki i rozbij młotkiem, by je spłaszczyć. Dopraw je solą. Na każdy plaster polędwiczki połóż szynkę i kawałek sera, zroluj je. Następnie obtocz każdą polędwiczkę w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej i podsmaż kilka minut na głębokim tłuszczu rozgrzanym do 175 stopni. Wyciągnij i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podsmaż ziemniaki na patelni na oliwie, aż będą złociste i miękkie. Dopraw solą i wędzoną papryką.
Serwuj flamenquin z ziemniakami i salsą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA