Serowe fondue z diabelsko ostrą salsą i chrupiącą ciabattą

Serowe fondue z ostrą salsą
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kiełbasę, czosnek, pomidora, cebulę i paprykę pokrój w małą kostkę. W płytkim garnku podsmaż najpierw kiełbasę, potem warzywa. Podsmażone składniki wyjmij. Do garnka wlej szklankę piwa, zmniejsz gaz i dodaj masło. Poczekaj, aż składniki się połączą i dodaj starte sery. Mieszaj cały czas, aż sery się rozpuszczą. Fondue dopraw suszonym oregano, papryką i czosnkiem. Na wierzch dodaj podsmażone warzywa i chorizo.
Przygotuj salsę. Papryczki i pomidora pokrój w drobną kostkę. Dodaj posiekaną kolendrę. Całość dopraw sokiem z limonki i szczyptą soli.
Przygotuj chrupiące ciabatty. Bułki przekrój na pół. Każdą połówkę posmaruj suszonym pomidorem i czosnkiem. Oprósz słodką papryką i solą morską. Pieczywo pokrój na grubsze paski i ugrilluj. Fondue serwuj z diabelsko ostrą salsą i chrupiącym pieczywem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA