Sałatka z pieczonego topinamburu z migdałami i granatem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:Sałatka:
3 filiżanki topinamburu
1 główka czosnku
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka soli
półtorej filiżanki prażonych migdałów
1 filiżanka listków mięty
Dressing:
1 łyżeczka syropu z granatów
1 łyżka czerwonego octu winnego
3 łyżki oleju z otrębów ryżowych albo oliwy
1 posiekana szalotka
1 posiekany ząbek czosnku
szczypta soli morskiej
Przygotowanie:
Topinambur wyszorować i wyciąć wszystkie ciemne plamki. Przełożyć go na blachę, dodać czosnek, skropić oliwą i posypać solą. Piec 20-30 minut do miękkości. Ostudzić i wymieszać w misce z migdałami i miętą.
Przygotować dressing z syropu z granatów, octu, oleju, szalotki i czosnku. Osolić do smaku.
Przed podaniem skropić sałatkę dressingiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W