Pierogi z podhalańskim serem górskim, malinami i sosem miętowym

Pierogi z podhalańskim serem górskim
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 4 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pierogi i pierożki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z wrzątku, masła i mąki wyrób ciasto. Podhalański ser zetrzyj do miski i dodaj maliny, wymieszaj. Ciasto jak najcieniej rozwałkuj a za pomocą szklanki wytnij kółka. Na każde nałóż trochę farszu i uformuj pieroga. Za pomocą trzepaczki wymieszaj wino z dżemem, miętą, sokiem i pieprzem. Pierogi polewaj sosem i posyp świeżymi malinami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA