Owoce morza w papierowym zawiniątku

Owoce morza w papierowym zawiniątku
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 8 oczyszczonych, obranych krewetek
  • 10 małży
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanej natki fenkułu
  • pół filiżanki białego wina
  • 1 łyżeczka szafranu
  • 2 dymki
  • 1 posiekane chili (opcjonalnie)
  • sól i pieprz
  • woskowany papier

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do każdego zawiniątka użyć 2 kawałków papieru. Dodatkowo można owinąć go folią aluminiową.
Na środku ułożyć małże i pozostałe składniki (poza winem). Złożyć formując miseczki i wlać wino. Szczelnie zawinąć i grillować przez 5 minut. Odłożyć na 2-3 minuty. Podawać w zawiniątkach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA