Owoce morza w papierowym zawiniątku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 8 oczyszczonych, obranych krewetek
- 10 małży
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- garść posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanej natki fenkułu
- pół filiżanki białego wina
- 1 łyżeczka szafranu
- 2 dymki
- 1 posiekane chili (opcjonalnie)
- sól i pieprz
- woskowany papier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do każdego zawiniątka użyć 2 kawałków papieru. Dodatkowo można owinąć go folią aluminiową.
Na środku ułożyć małże i pozostałe składniki (poza winem). Złożyć formując miseczki i wlać wino. Szczelnie zawinąć i grillować przez 5 minut. Odłożyć na 2-3 minuty. Podawać w zawiniątkach.
Na środku ułożyć małże i pozostałe składniki (poza winem). Złożyć formując miseczki i wlać wino. Szczelnie zawinąć i grillować przez 5 minut. Odłożyć na 2-3 minuty. Podawać w zawiniątkach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W