Sałatka nicejska z łososiem

Sałatka nicejska z łososiem
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 x 150 g łososia bez skóry
  • 1 filiżanka zblanszowanej fasolki szparagowej
  • pół posiekanej czerwonej cebuli
  • 2 filiżanki pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków
  • 1 filiżanka natki pietruszki
  • 2 jajka na twardo
Sos:
  • 1 łyżka skórki z cytryny
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy ziarnistej
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki białego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki i łososia ugotować na parze (powinien być lekko surowy w środku). Odstawić rybę na 10 minut, następnie podzielić na kawałki.
Połączyć składniki sosu.
W misce wymieszać fasolę, cebulę słodkie ziemniaki i natkę pietruszki. Skropić dressingiem. Tak przygotowaną sałatkę przełożyć na dwa talerze. Dołożyć połówki ugotowanych, obranych jajek. Na wierzchu położyć kawałki ryby, całość skropić sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA