Sałatka nicejska z łososiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 28)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 x 150 g łososia bez skóry
- 1 filiżanka zblanszowanej fasolki szparagowej
- pół posiekanej czerwonej cebuli
- 2 filiżanki pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków
- 1 filiżanka natki pietruszki
- 2 jajka na twardo
Sos:
- 1 łyżka skórki z cytryny
- 1 łyżka tymianku
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy ziarnistej
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka soli
- pół łyżeczki białego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki i łososia ugotować na parze (powinien być lekko surowy w środku). Odstawić rybę na 10 minut, następnie podzielić na kawałki.
Połączyć składniki sosu.
W misce wymieszać fasolę, cebulę słodkie ziemniaki i natkę pietruszki. Skropić dressingiem. Tak przygotowaną sałatkę przełożyć na dwa talerze. Dołożyć połówki ugotowanych, obranych jajek. Na wierzchu położyć kawałki ryby, całość skropić sosem.
Połączyć składniki sosu.
W misce wymieszać fasolę, cebulę słodkie ziemniaki i natkę pietruszki. Skropić dressingiem. Tak przygotowaną sałatkę przełożyć na dwa talerze. Dołożyć połówki ugotowanych, obranych jajek. Na wierzchu położyć kawałki ryby, całość skropić sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W