Figi nadziewane pistacjami

Figi nadziewane pistacjami
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 8 niewielkich fig lub morel
  • 2 łyżki miękkiego niesolonego masła
  • 2 łyżki cukru
  • ćwierć miarki pokrojonych pistacji
  • 2 łyżki mąki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać grill piekarnika. Naciąć figi na krzyż do 3/4 wysokości. Zmieszać masło z cukrem, pistacjami i mąką, schłodzić przez godzinę. Uformować z nadzienia tyle kuleczek, ile mamy fig i powkładać je w nacięcia. Grillować przez 8 – 10 min, aż masa stanie się złocista, a figi gorące. Podawać z bitą śmietaną lub z crème fraîche.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA