Gęś duszona z majerankiem

Gęś duszona z majerankiem
Oceń przepis:
91 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.13)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Udka gęsi natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Najlepiej zrobić to kilka godzin wcześniej. W garnku rozgrzej oliwę i zrumień udka. Wlej na dno trochę wody i zakryj przykrywką. Gęsina dusi się powoli wytapiając tłuszcz. Kiedy mięso jest miękkie, danie jest gotowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA