Jagnięcina kleftiko

Jagnięcina kleftiko
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce wymieszać składniki marynaty, mięso włożyć do miski, wymieszać. Przykryć folią i odstawić na kilka godzin do lodówki. Na kwadraty grubej folii aluminiowej nałożyć po kilka kawałków mięsa, dodać pokrojone pomidory. Na wierzchu położyć po dwa plastry sera i listek laurowy. Zawinąć brzegi folii, paczuszki z mięsem ułożyć na średnio rozgrzanym grillu. Piec około 40 minut. Tuż przed końcem pieczenia ponacinać chlebki pita ostrym nożem w krateczkę. Podpiec na grillu z obu stron przez 1-2 minuty. Polać stopionym masłem z rozgniecionym czosnkiem i pietruszką. Pokroić w ukośne paski i podawać do jagnięciny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA