Medaliony z indyka z ananasem i serem

Medaliony z indyka
Oceń przepis:
113 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pierś indyka kroimy na ok. 2 cm kotlety, lekko je ubijamy, przykryte folią spożywczą. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką, obtaczamy w mące, nadmiar strzepujemy. Krótko smażymy na rozgrzanym oleju. W tym czasie podgrzewamy piekarnik z opcją opiekania od góry. Ściągamy indyka z patelni i na tej samej smażymy do zezłocenia plastry ananasa. Medaliony układamy na blasze, na każdego kładziemy plaster ananasa i plaster sera . Zapiekamy krótko, aż ser się rozpuści w miejscu zagłębienia kładziemy łyżeczkę żurawiny. Podajemy gorące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA