Mazurek pomarańczowy

Mazurek pomarańczowy
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta wielkanocne, Dania z resztek
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyte pomarańcze i cytryny otrzyj ze skórki. Wyciśnij z nich sok. Migdały sparz i obierz ze skórki. Zmiel je na drobno. Wszystko to gotuj tak by połowa odparowała. Żółtka utrzyj z cukrem zwykłym i waniliowym na kogel-mogel. Wlej do nich gorący sos cytrusowy stale mieszając. Wylej masę na mazurek. Gdy masa przestygnie dekoruj owocami kandyzowanymi.

© Jacek Sikora

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA