Zapiekanka z resztkami wędlin i czerstwym chlebem

Zapiekanka z resztkami wędlin i czerstwym chlebem
Oceń przepis:
117 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Jagna Niedzielska

Seria kulinarna:
Bez reszty. Kuchnia Zero Waste (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zapiekanki, Dania z resztek
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 250 g – 300 g szynki lub kiełbasy, pokrojonych w mniejszą kostkę
  • 130 g sera gruyere lub innego żółtego
  • 4 jajka
  • 250 ml mleka
  • 50 g rozpuszczonego masła
  • niewielki czerstwy chleb biały, tostowy lub na zakwasie, pokrojony w kostkę
  • szklanka warzyw gotowanych lub surowych, grzybów, kapusty, etc.
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do żaroodpornego naczynia wrzuć mieszankę szynki, kiełbasy oraz chleba.

Jajka, mleko, masło, sól oraz pieprz wymieszaj ze sobą dokładnie.

Zalej zawartość naczynia przygotowaną miksturą, następnie piecz w nagrzanym do 180 st. C piekarniku bez przykrycia ok. 30 min.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA