Zapiekanka z resztkami wędlin i czerstwym chlebem
Oceń przepis:
Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
- Bez reszty. Kuchnia Zero Waste (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zapiekanki, Dania z resztek
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 250 g – 300 g szynki lub kiełbasy, pokrojonych w mniejszą kostkę
- 130 g sera gruyere lub innego żółtego
- 4 jajka
- 250 ml mleka
- 50 g rozpuszczonego masła
- niewielki czerstwy chleb biały, tostowy lub na zakwasie, pokrojony w kostkę
- szklanka warzyw gotowanych lub surowych, grzybów, kapusty, etc.
- świeżo mielony czarny pieprz
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do żaroodpornego naczynia wrzuć mieszankę szynki, kiełbasy oraz chleba.
Jajka, mleko, masło, sól oraz pieprz wymieszaj ze sobą dokładnie.
Zalej zawartość naczynia przygotowaną miksturą, następnie piecz w nagrzanym do 180 st. C piekarniku bez przykrycia ok. 30 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z resztek
Zapiekanki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W