Jajka faszerowane

Jajka faszerowane
Oceń przepis:
241 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 5 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 4 jaja
  • 5 pieczarek
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • bułka tarta

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy w bardzo drobną kostkę i przesmażamy na maśle. Jak odparuje z nich woda i zaczną się rumienić, doprawiamy je solą i pieprzem.

Jaja gotujemy na twardo, jeszcze w skorupkach przekrajamy ja na pół ostrym nożem. Delikatnie wyciągamy ze skorupek i drobno kroimy.

Łączymy pieczarki z jajami, dodajemy drobno pokrojony szczypiorek i nać pietruszki, całość lekko doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy.

Mieszanką wypełniamy skorupki, panierujemy w bułce tartej i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Przed podaniem możemy je podgrzać w piekarniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA