Pakieciki serowe w łuskach kukurydzy
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- puszka fasolki canellini
- puszka kukurydzy lub kukurydza skrojona z kolb opieczonych na grillu
- dwa drobno posiekane ząbki czosnku
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 posiekane dymki (biała i zielona część)
- kilka kropli tabasco do smaku
- garść tartego sera (może być mozzarella lub cheddar)
- łyżka majonezu
- sól
- pieprz do smaku
- łuski kukurydzy
- namoczone na co najmniej kwadrans w gorącej wodzie
- żeby zmiękły (można je zastąpić kawałkiem podwójnie złożonej folii aluminiowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce rozgnieść odsączoną fasolkę. Dodać czosnek, dymkę i natkę oraz kukurydzę, wymieszać. Przyprawić pieprzem i solą oraz tabasco, dodać łyżkę majonezu oraz tarty ser, wymieszać. Nałożyć nadzienie do łusek, złożyć, podwijając brzegi i obwiązać paskiem oddartym z łuski (lub zapakować nadzienie w pakieciki z folii aluminiowej). Piec 5 do 7 minut na średnio rozgrzanym grillu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W