Pakieciki serowe w łuskach kukurydzy

Pakieciki serowe w łuskach kukurydzy
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • puszka fasolki canellini
  • puszka kukurydzy lub kukurydza skrojona z kolb opieczonych na grillu
  • dwa drobno posiekane ząbki czosnku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 posiekane dymki (biała i zielona część)
  • kilka kropli tabasco do smaku
  • garść tartego sera (może być mozzarella lub cheddar)
  • łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz do smaku
  • łuski kukurydzy
  • namoczone na co najmniej kwadrans w gorącej wodzie
  • żeby zmiękły (można je zastąpić kawałkiem podwójnie złożonej folii aluminiowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce rozgnieść odsączoną fasolkę. Dodać czosnek, dymkę i natkę oraz kukurydzę, wymieszać. Przyprawić pieprzem i solą oraz tabasco, dodać łyżkę majonezu oraz tarty ser, wymieszać. Nałożyć nadzienie do łusek, złożyć, podwijając brzegi i obwiązać paskiem oddartym z łuski (lub zapakować nadzienie w pakieciki z folii aluminiowej). Piec 5 do 7 minut na średnio rozgrzanym grillu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA