Faszerowane roladki z cukinii
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni odc.5
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 3-4 małe cukinie
- sól
dowolne nadzienia:
- suszone pomidory
- ser mozzarella
- bazylia
- ser gorgonzola
- ser feta
- pieczona papryka
- farsz z białego sera i szpinaku
- koperek
- pietruszka
- pieprz
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Młode cukinie pokroić w cienkie podłużne plasterki. Zblanszować we wrzącej,
osolonej wodzie, lub zgrillować smarując oliwą, do uzyskania jasno-brązowych
pasków z rusztu. W tak przygotowane wstążki zawijać farsz lub różne produkty, komponując wg. uznania. Skropić oliwą z oliwek, popieprzyć, ewentualnie udekorować koperkiem lub pietruszką.
osolonej wodzie, lub zgrillować smarując oliwą, do uzyskania jasno-brązowych
pasków z rusztu. W tak przygotowane wstążki zawijać farsz lub różne produkty, komponując wg. uznania. Skropić oliwą z oliwek, popieprzyć, ewentualnie udekorować koperkiem lub pietruszką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia międzynarodowa
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W