Pomidorowa fasolowa z zacierkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.27)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 200 g fasoli Jaś
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 l wody lub rosołu
- sól
- pieprz
- tymianek
- zielona pietruszka
- mąka
- ostra papryka
- cukier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Fasolę opłukać, namoczyć na 12 godzin, kilka razy zmieniać wodę. Ugotować do miękkości w rosole lub w wodzie. Z mąki i odrobiny wody zagnieść ciasto zacierkowe. Kiedy fasola jest miękka, wrzucić na wrzątek zacierki. Dodać czosnek, tymianek, pastę pomidorową, doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i cukrem. Poczekać, aż zacierki wypłyną na powierzchnię, chwilę pogotować. Na końcu dodać posiekaną pietruszkę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W