Zupa śliwkowa z piernikiem

Zupa śliwkowa z piernikiem
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Śliwki umyj i usuń z nich pestki. Tak przygotowane owoce włóż do rondla, zalej wodą i zagotuj. Dodaj do nich przyprawy: kardamon, anyż oraz cukier i sok z limonki. Całość gotuj jeszcze przez około 20 minut, aż śliwki będą miękkie. Po tym czasie wyjmij z zupy anyż. Dodaj do niej pierniki, jeszcze chwilę zagotuj i zmiksuj. Zupę podawaj w talerzach, dekoruj jogurtem i pierniczkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA