Zupa śliwkowa z piernikiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500 g śliwek
- 250 g pierniczków
- sok z 1 limonki
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 4 łyżeczki brązowego cukru
- 1 łyżeczka kardamonu
- 1 gwiazdka anyżu
- 1 l wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Śliwki umyj i usuń z nich pestki. Tak przygotowane owoce włóż do rondla, zalej wodą i zagotuj. Dodaj do nich przyprawy: kardamon, anyż oraz cukier i sok z limonki. Całość gotuj jeszcze przez około 20 minut, aż śliwki będą miękkie. Po tym czasie wyjmij z zupy anyż. Dodaj do niej pierniki, jeszcze chwilę zagotuj i zmiksuj. Zupę podawaj w talerzach, dekoruj jogurtem i pierniczkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W