Sałata rzymska z mango, winegretem i prażonym sezamem
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Maryla al dente (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
Na sos:
- 1,5 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka syropu balsamicznego
- 1 ząbek czosnku
- 1 szalotka
- 3 łyżki oliwa extra vergine
- 1 łyżka oliwy pieprzowej
- sól
- pieprz czerwony
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce wymieszaj sos do sałaty (ocet balsamiczny, syrop balsamiczny, wyciśnięty czosnek, drobno siekana szalotka, oliwa z oliwek zwykła i pieprzowa, sól, pieprz czerwony). Upraż sezam, obierz i pokrój mango w słupki. Wypłucz, odwiruj i pokrój sałatę. Wymieszaj sałatę z przygotowanym sosem. Przełóż na płaski półmisek, ułóż na wierzchu plasterki mango. Posyp uprażonym sezamem. Do sałaty podaj bagietkę na zakwasie i świeże masło.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W