Sałatka z czarnych alg
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska, Kuchnia koszerna
Składniki:
- 1 duży ogórek
- 4 płaty alg nori
- 3 łyżki prażonego czarnego sezamu
- sok z 1 cytryny
- łyżka oleju
- sos sojowy ciemny i jasny do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ogórka obierz, przekrój wzdłuż na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne i pokrój w grubszą kostkę. Algi nori lekko zwilż i potnij na pasy. Można to zrobić nożyczkami. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw w lodówce do schłodzenia się.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W