Mus z winogron
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koszerna
Składniki:
- 1 kg winogron o miękkiej skórce (najlepiej bezpestkowych)
- sok z 0,5 cytryny
- 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
- cukier do smaku
- doniczka melisy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Winogrona przetnij na pół i wyjmij pestki. 2/3 winogron zmiksuj w malakserze, tak, jednak, by były wyczuwalne kawałeczki. Owoce wrzuć do rondelka i zalej mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, dodaj cukier i sok z cytryny, zagotuj do ścięcia się mąki. Wyłącz ogień i dodaj resztę winogron w połówkach oraz listki melisy. Jeśli będą za duże można je delikatnie posiekać. Włóż do pucharków i odstaw do lodówki do całkowitego ostygnięcia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia koszerna
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W