Mus z winogron

Mus z winogron
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

  • 1 kg winogron o miękkiej skórce (najlepiej bezpestkowych)
  • sok z 0,5 cytryny
  • 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • cukier do smaku
  • doniczka melisy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Winogrona przetnij na pół i wyjmij pestki. 2/3 winogron zmiksuj w malakserze, tak, jednak, by były wyczuwalne kawałeczki. Owoce wrzuć do rondelka i zalej mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, dodaj cukier i sok z cytryny, zagotuj do ścięcia się mąki. Wyłącz ogień i dodaj resztę winogron w połówkach oraz listki melisy. Jeśli będą za duże można je delikatnie posiekać. Włóż do pucharków i odstaw do lodówki do całkowitego ostygnięcia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA