Mus klonowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 4 jajka (żółtka i białka osobno)
- 50 g brązowego cukru
- 300 ml syropu klonowego
- łyżka żelatyny w proszku (rozpuszczona w 2 łyżkach ciepłej wody)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Utrzeć żółtka z brązowym cukrem w szklanej lub metalowej misce. Wlać syrop klonowy, postawić nad kąpielą wodną i podgrzewać, mieszając, aż masa zacznie oblepiać łyżkę, przez ok. 15 min. Zestawić miskę i wmieszać do masy żelatynę. Odstawić do zupełnego wystygnięcia.
Ubić pianę z białek. Osobno ubić śmietanę. Wmieszać do sosu pianę, a następnie bitą śmietanę. Przełożyć do miski. Nakryć i schłodzić przez co najmniej 4 godziny. Można też nałożyć do pucharków.
Ubić pianę z białek. Osobno ubić śmietanę. Wmieszać do sosu pianę, a następnie bitą śmietanę. Przełożyć do miski. Nakryć i schłodzić przez co najmniej 4 godziny. Można też nałożyć do pucharków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia francuska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W