Zupa cebulowa z białym winem

Zupa cebulowa
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska, Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebule pokrój w kostkę i podduś na oliwie w garnku, w którym będziesz gotować zupę. W czasie smażenia dla szybszego zmięknięcia można cebule lekko posolić. W moździerzu utrzyj kolendrę i kardamon. Połowę przyprawy wraz z kurkumą dodaj do cebuli i podduś przez 5 minut. Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj warzywa do cebuli i zalej wodą. Na końcu jeszcze raz dopraw przyprawami z moździerza, dolej białe wino. Na sam koniec dodaj drobniuteńko posiekany czosnek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA