Zupa cebulowa z białym winem
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska, Kuchnia koszerna
Składniki:
- 0,5 selera
- 1 pietruszka
- 1 marchew
- 3 - 4 duże cebule
- 1 łyżeczka ziaren kardamonu
- 1 łyżeczka ziaren kolendry
- 1 łyżeczka mielonej kurkumy
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml białego wina
- 5 łyżek oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebule pokrój w kostkę i podduś na oliwie w garnku, w którym będziesz gotować zupę. W czasie smażenia dla szybszego zmięknięcia można cebule lekko posolić. W moździerzu utrzyj kolendrę i kardamon. Połowę przyprawy wraz z kurkumą dodaj do cebuli i podduś przez 5 minut. Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj warzywa do cebuli i zalej wodą. Na końcu jeszcze raz dopraw przyprawami z moździerza, dolej białe wino. Na sam koniec dodaj drobniuteńko posiekany czosnek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W