Kartoflanka z brukwią

kartoflanka z brukwią
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Zimowe ATELIER SMAKU (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do gotującej się wody wkładamy pokrojoną brukiew. Po 5 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki i suszone jabłka. Na suchej patelni prażymy pestki dyni i słonecznika, dodajemy do zupy i gotujemy ok. 20 minut aż brukiew i ziemniaki zmiękną. Na oleju podsmażamy przez kilka sekund gałkę muszkatołową i kminek dla wydobycia aromatu i wlewamy do zupy. Dorzucamy majeranek, sól i sos sojowy i gotujemy jeszcze przez kilka minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA