Szpinak z ricottą
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 300 g szpinaku
- masło
- 1 ząbek czosnku
- ¼ kieliszka białego wina
- 1 serek ricotta
- 100 ml śmietany 36%
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wypłukać szpinak, włożyć na patelnię, dodać masło. Poczekać aż osiądzie, dodać pokrojony czosnek, białe wino (mało). Wyparowywać ok. 3 minuty. Następnie dodać serek ricotta, śmietanę, sól, pieprz, gałkę do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W