Ryba w sosie cytrynowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 filety z dorsza
- sok z 1-2 cytryn
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- oliwa z oliwek do smażenia
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ryby oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić rybę z jednej strony, przewrócić. Wlać wino i na dużym ogniu szybko odparować. Gdy wino zniknie wycisnąć na patelnię sok z cytryny, dodać łyżkę masła i natkę pietruszki. Podawać rybę polaną sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W