Gratin z kalafiora z mieszanką serów, natką i chili
Oceń przepis:
Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
- Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 mniejsze kalafiory lub 1 duży
- 2 cebule
- 100 g masła
- 350 g różnych serów (u mnie: gouda dojrzewająca, cheddar, gran padano)
- 1 szklanka śmietanki kremówki
- 1 łyżeczka białego pieprzu
- 1 szczypta gałki muszkatołowej
- 1 pęczek natki
- 3 łyżki pestek z dyni
- sól himalajska
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę drobno posiekaj, następnie podsmaż z dodatkiem masła na złoto-brązowy kolor.
Kalafior razem z łodygą posiekaj na mniejsze kawałki i włóż go do brytfanny/naczynia żaroodpornego.
W misce wymieszaj cebulę ze śmietanką, mieszanką startych serów, solą, gałką muszkatołową oraz biały pieprzem.
Do kalafiora dodaj serową mieszankę, piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 min.
Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki i pestkami dyni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W